18 Ekim 2011 Salı

OPEN OFFİCE VE MİCROSOFT OFFİCE ARASINDAKİ FARKLAR




Microsoft Office‘i korsan kullanarak  kendimizi Microsoft’a muhtaç hissetmektense, ücretsiz ve kaliteli olan OpenOffice‘i kullanmayı tercih ediyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Office 2007 kadar kaliteli değil ama Office 2003‘ün özellikleri ve daha fazlasına sahip bir yazılımdır. Her işinizi görebilirsiniz. Slayt hazırlayabilir, veritabanı oluşturabilir, logo vs. çizimleri yapabilir ve Writer ile, Word’de yaptığınız herşeyi yapabilirsiniz.

OpenOffice’i Tercih etmemin  Nedenleri:
  • İlerde gelişen teknoloji sayesinde, gelecek Microsoft Office sürümlerini korsan olarak kullanabileceğinizi zannetmiyorum. Kullansanız bile büyük bir ceza yeme ihtimaliniz var. OpenOffice Ücretsiz!
  • Her zaman güncelleniyor ve yeni bir güncelleme olduğu zaman Microsoft Office’de olduğu gibi sürüm yükseltmek için para vermenize gerek yok.
  • MS Office ile aralarında hemen hemen hiçbir fark yok.



OpenOffice.org çok amaçlı, çok platformlu ofis yazılımıdır. Kullanıcı arayüzü ve işlevliliği ile piyadasaki Microsoft Office gibi ofis uygulamaları ile çok benzer, fakat bu ticari paket ile karşılaştırıldığında tamamiyle ücretsiz olması ile ön plana çıkmaktadır.
Bazı Özellikleri# Microsoft Office Uyumluluğu
OpenOffice.org, Microsoft Office dosyalarını okuyabilir, yazabilir. Bu sayede kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamara ait dosyaları açıp değişiklik yapıp tekrar aynı formatta kayıt edebilir.

# Kullanılabilirlik
OpenOffice.org artık görme güçlüğü yaşayan insanlar tarafından da kullanılabilir. OpenOffice.org yüksek kontrast modunu, ve özel veri giriş araçlarını kullanmaya imkan sağlamaktadır.


#
Flash`a Çevirme (.SWF)OpenOffice.org artık sunum ve çizimlerinizi Macromedia Flash dosya formatına (.swf) dönüştürebilir. Bu sayede hazırladığınız sunumlar Flash eklentisi kurulu olan basit bir web istemcisi ile görülebilir. Flash kullanıcıları ekstra bir program kurmadan OpenOffice.org ile hazırlanmış sunumları görüntüleyebilirler.

#
Makro KaydediciYeni makro kaydedicisi tekrarlanan işlemleri kaydeder ve otomatikleştirir.
1- OpenOffice.org Bedavadır..

Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, çoğaltabilir, arkadaşlarınıza verebilir, iş yerinizde, okulunuzda, hatta resmi dairelerde bile gönül rahatlığıyla, herhangi bir lisanslama endişesi taşımadan kullanabilirsiniz.

2- Popüler İşletim Sistemleriyle Çalışır..

OpenOffice.org başta Windows ve Linux olmak üzere Macintosh işletim sistemleriyle uyumludur. CD’mizde bu paketin Windows, Linux ve Macintosh sürümlerini bulabilirsiniz.


3- Türkçe' dir..

OpenOffice.org programı Türkçe de dahil olmak üzere tam 32 dilde desteği olan bir ofis paketidir. Bu sayımızdaki CD’de programın Türkçe ve İngilizce sürümünü bulabilirsiniz.


4- Diğer Ofis Paketleriyle Uyumludur..

 Microsoft Office ya da benzeri bir program altında oluşturduğunuz yazılarınızı, tablolarınızı, karmaşık çalışma sayfalarınızı OpenOffice.org programıyla rahatça açabilir ve çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Çalışmalarınızı yine bu programla gerek OpenOffice.org’un kendi formatında, gerekse Microsoft Office ve benzeri programların uyumlu olduğu kendi yerel formatlarında kaydedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder