14 Ekim 2011 Cuma

GOOGLE DÖKÜMANLARI

İlk başta google döküman sayfasına g mail adresimizden dökümanlar seçeneğinden google dökümanlarına ulaşabiliyoruz.Google dökümanlarında döküman,sunu,e-tablo,form,çizim,tablo(beta) gibi seçeneklerle karşılaşıyoruz.

Dokümanlarla şunları yapabilirsiniz:
  1. Word dosyalarını, OpenOffice, RTF, HTML, metin (.txt), Open Office (.odt), ve StarOffice Writer (.sxw) dosyalarını yükleyebilir ve dönüştürebiliriz.
  2. Dokümanlarınızı kolayca biçimlendirebiliriz.
  3. Dokümanlarınızı görmeleri ve düzenlemeleri için e-posta yoluyla başkalarını davet edebiliriz.
  4. Gerçek zamanlı olarak çevrimiçi ortak çalışma yapabilir ve diğer ortak çalışanlarla sohbet edebiliriz.
  5. Dokümanları web sayfası olarak tüm dünyaya çevrimiçi olarak yayınlayabilir veya blogunuza gönderebiliriz.
  6. Dokümanlarınızı e-posta eki olarak gönderebiliriz.
KULLANDIĞIM DÖKÜMANLAR:
1.Metin Belgesi (Document) Hazırlama Yeni boş bir metin belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz


2.Sunu (Presentation) Hazırlamak
Yeni boş bir sunu belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz.

3.Tablo (Spreadsheet) Hazırlamak
Yeni boş bir tablo belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder