18 Ekim 2011 Salı

WORD'UN YARDIM MENÜSÜ


Word un yardım menüsüne tıkladığım da karşıma bir çok word  yardımı çıktı. Örneğin: tablolar, dosya yönetimi,biçimlendirme,makrolama vb. gibi
Ben tablolar seçeneğine tıkladığımda karşıma 4 tane seçenek geldi. Tablodan önce boş satır ekleme,tabloyu ve içeriyini silme,tablo komutunu bulamıyorum ve tablonun önüne metin ekleyemiyorum seçenekleri geldi. Çoğunlukla word de böyle konularla sıkça karşılaşıyoruz. Bu seçekler arasında tabloyu veya içeriğini silmeye tıkladığında bana tablonun içeriğini nasıl sileceğim hakkında bana bilgi veriyor. Bu sadece word de bir sorun ile karşılaştığımda bize yardım ediyor ve bizde sorunlarımızı halletmiş oluyoruz.

OPEN OFFİCE VE MİCROSOFT OFFİCE ARASINDAKİ FARKLAR




Microsoft Office‘i korsan kullanarak  kendimizi Microsoft’a muhtaç hissetmektense, ücretsiz ve kaliteli olan OpenOffice‘i kullanmayı tercih ediyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Office 2007 kadar kaliteli değil ama Office 2003‘ün özellikleri ve daha fazlasına sahip bir yazılımdır. Her işinizi görebilirsiniz. Slayt hazırlayabilir, veritabanı oluşturabilir, logo vs. çizimleri yapabilir ve Writer ile, Word’de yaptığınız herşeyi yapabilirsiniz.

OpenOffice’i Tercih etmemin  Nedenleri:
  • İlerde gelişen teknoloji sayesinde, gelecek Microsoft Office sürümlerini korsan olarak kullanabileceğinizi zannetmiyorum. Kullansanız bile büyük bir ceza yeme ihtimaliniz var. OpenOffice Ücretsiz!
  • Her zaman güncelleniyor ve yeni bir güncelleme olduğu zaman Microsoft Office’de olduğu gibi sürüm yükseltmek için para vermenize gerek yok.
  • MS Office ile aralarında hemen hemen hiçbir fark yok.



OpenOffice.org çok amaçlı, çok platformlu ofis yazılımıdır. Kullanıcı arayüzü ve işlevliliği ile piyadasaki Microsoft Office gibi ofis uygulamaları ile çok benzer, fakat bu ticari paket ile karşılaştırıldığında tamamiyle ücretsiz olması ile ön plana çıkmaktadır.
Bazı Özellikleri# Microsoft Office Uyumluluğu
OpenOffice.org, Microsoft Office dosyalarını okuyabilir, yazabilir. Bu sayede kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamara ait dosyaları açıp değişiklik yapıp tekrar aynı formatta kayıt edebilir.

# Kullanılabilirlik
OpenOffice.org artık görme güçlüğü yaşayan insanlar tarafından da kullanılabilir. OpenOffice.org yüksek kontrast modunu, ve özel veri giriş araçlarını kullanmaya imkan sağlamaktadır.


#
Flash`a Çevirme (.SWF)OpenOffice.org artık sunum ve çizimlerinizi Macromedia Flash dosya formatına (.swf) dönüştürebilir. Bu sayede hazırladığınız sunumlar Flash eklentisi kurulu olan basit bir web istemcisi ile görülebilir. Flash kullanıcıları ekstra bir program kurmadan OpenOffice.org ile hazırlanmış sunumları görüntüleyebilirler.

#
Makro KaydediciYeni makro kaydedicisi tekrarlanan işlemleri kaydeder ve otomatikleştirir.
1- OpenOffice.org Bedavadır..

Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, çoğaltabilir, arkadaşlarınıza verebilir, iş yerinizde, okulunuzda, hatta resmi dairelerde bile gönül rahatlığıyla, herhangi bir lisanslama endişesi taşımadan kullanabilirsiniz.

2- Popüler İşletim Sistemleriyle Çalışır..

OpenOffice.org başta Windows ve Linux olmak üzere Macintosh işletim sistemleriyle uyumludur. CD’mizde bu paketin Windows, Linux ve Macintosh sürümlerini bulabilirsiniz.


3- Türkçe' dir..

OpenOffice.org programı Türkçe de dahil olmak üzere tam 32 dilde desteği olan bir ofis paketidir. Bu sayımızdaki CD’de programın Türkçe ve İngilizce sürümünü bulabilirsiniz.


4- Diğer Ofis Paketleriyle Uyumludur..

 Microsoft Office ya da benzeri bir program altında oluşturduğunuz yazılarınızı, tablolarınızı, karmaşık çalışma sayfalarınızı OpenOffice.org programıyla rahatça açabilir ve çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Çalışmalarınızı yine bu programla gerek OpenOffice.org’un kendi formatında, gerekse Microsoft Office ve benzeri programların uyumlu olduğu kendi yerel formatlarında kaydedebilirsiniz.

14 Ekim 2011 Cuma

GOOGLE DÖKÜMANLARI

İlk başta google döküman sayfasına g mail adresimizden dökümanlar seçeneğinden google dökümanlarına ulaşabiliyoruz.Google dökümanlarında döküman,sunu,e-tablo,form,çizim,tablo(beta) gibi seçeneklerle karşılaşıyoruz.

Dokümanlarla şunları yapabilirsiniz:
  1. Word dosyalarını, OpenOffice, RTF, HTML, metin (.txt), Open Office (.odt), ve StarOffice Writer (.sxw) dosyalarını yükleyebilir ve dönüştürebiliriz.
  2. Dokümanlarınızı kolayca biçimlendirebiliriz.
  3. Dokümanlarınızı görmeleri ve düzenlemeleri için e-posta yoluyla başkalarını davet edebiliriz.
  4. Gerçek zamanlı olarak çevrimiçi ortak çalışma yapabilir ve diğer ortak çalışanlarla sohbet edebiliriz.
  5. Dokümanları web sayfası olarak tüm dünyaya çevrimiçi olarak yayınlayabilir veya blogunuza gönderebiliriz.
  6. Dokümanlarınızı e-posta eki olarak gönderebiliriz.
KULLANDIĞIM DÖKÜMANLAR:
1.Metin Belgesi (Document) Hazırlama Yeni boş bir metin belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz


2.Sunu (Presentation) Hazırlamak
Yeni boş bir sunu belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz.

3.Tablo (Spreadsheet) Hazırlamak
Yeni boş bir tablo belgesi için menüden şekildeki seçeneği tıklayın.Boş belgenizi doldurup araç çubuklarını kullanarak biçimlendirebilirsiniz. Ara sıra yaptıklarınızı kaydetmeyi unutmayın. İşiniz bittiğinde ise “Kaydet ve Kapat” seçeneğini tıklayabiliriz.

4 Ekim 2011 Salı

GOOGLE CHROME EKLENTİSİNDEN BİRİ

İNCREDİBLE START PAGE


Bu uzantı başlangıç sayfaınızı daha kullanışlı ve güzel bir hale sokuyor mutlaka deneyin.


Özellikleri :

* Sol üst köşede sarı bir not kağıdı var.Buraya not alabilirsiniz ve siz silmedikçe not orda kalır.


* Hemen altındaki CLOSED kutusu en son kapattığınız sekmeleri barındırır


* Sol üstteki not kağıdının hemen altında POST GMAİL butonu var.Buna tıklayarak doğrudan gmail posta gönderme sayfanıza ulaşıyorsunuz.

* Sağdaki büyük kutunun üstünde OPTİONS seçeneği ne tıklayarak büyük kutunun içindeki resmi ya da sayfanın arkaplanını değiştirebilirsiniz.

* Closed'ın sağında BOOKMARKS var bu da yerimlerinizin bulunduğu kutucuk.

EN YAYGIN DOSYA UZANTILARI

ARC: Dosya sıkıştırma formatıdır.

CSS: Web ortamında kullanılan hazır still şablonlarıdır.

DOC: Microsoft word dökümanının uzantası.

HTML: Web tarayıcılar tarafından görüntülenebilen metin tabanlı dosyadır.

PPT: Power point sunum dosyaları bu uzantıları taşır ve power point uygulamaları ile açlır.

SYS: Sistem dosyalarıdır.

XLS: Excell çalışma uygulaması uzantısı

ZIP: Sıkıştırılmış arşiv dosyasıdır.

AVI: Sahip video ve ses parçalarını barındıran dosyalardır.

COM: İkili veri barındıran çalıştırılabilir dosyalardır.

CPL: Windows denetim masası dosyasıdır.

 JPG: Grafik uygulamaları dosya uzantısıdır.

RAR: Yüksek sıkıştırma oranını sağlayan sıkıştırma türüdür.

SCR: Ekran koyucusu uzantısı.

URL ADRESLERİ VE NEDEN SEÇTİĞİMİN CEVAPLARI

1)http://anadoluhaber.blogspot.com/
Bu adresi seçmemdeki neden en güncel haberleri burdan takip etmemizi sağlar.Dünya ve Türkiye'deki en son dakika haberlerini bu blog sayfasında bulabiliriz.

2)http://elektronet.blogcu.com/
Bilgisayarlarla ilgili püf noktaları bize sunduğu için ve teknolojideki son haberleri yayınladıkları için bu blog seçtim.

3)http://www.ayseninkitapkulubu.blogspot.com//
Bu blog adresinde en güncel kitap isimlerini ve kısa özetlerini bize paylaşarak hangi kitap almamıza yardımcı oluyorlar.Bir kitap okuyucu olarak bu siteyi bulmama sevindim:)

4)http://kelebekdiyeti.blogspot.com/
Sağlıklı beslenme ile ilgili bulabileceğiniz mükemmel sitelerden biri. 

1 Ekim 2011 Cumartesi

ARAMA MOTORLARI

GOOGLE:Çok gelişmiş arama motorudur.Aradığımız bir kelimeyi çok çabuk bulmamıza yardımcı olur.

MYNET:Türkiye'da en çok girilen 2. sitedir ve son dakika haberleri hemen yayımlayan takip etmemizi sağlar.Türk internet kullanıcılarının tüm faaliyetlerini kolay,hızlı,etkin ve ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri inaktif bir platformdur.
YAHOO:İlk başlarda arama motoru olarak görev yapan yahoo daha sonra e-posta,anında mesajlaşma ve
 e-posta grubu gibi hizmetler sundu.

MSN:Uzaktaki dost ve akrabalarımızla metin veya görüntülü olarak görüşmemizi sağlar.